تفاوت بین سختی کار و مشاغل سخت و زیان آور
پرسش
رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر کلمه عبور به ایمیل شما ارسال شود.
اگر هنوز در وب سایت ما ثبت نام نکرده اید با کلیک بر روی دکمه ایجاد حساب کاربری در کوتاه ترین زمان در وب سایت ما ثبت نام کنید و از تمامی امکانات وب سایت بصورت رایگان استفاده کنید.
پاسخ ( ۱ )
کارهای سخت و زیان آور ،کارهایی است که در آن ها عوامل فیزیکی ، شیمیایی ، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار ، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر ازظرفیت های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد گردد که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و بتوان با به کار گیری تمهیدات فنی ، مهندسی ، بهداشتی و ایمنی و غیره ، صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل کاهش یا حذف نمود .
مشاغل به دو گروه الف و ب تقسیم بندی می شوند .
گروه الف: مشاغلی که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغل وابستگی دارد اما می توان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی ، ایمنی و تدابیر مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آن ها را حذف نمود .
گروه ب : مشاغلی که ماهیتاً سخت وز یان آور بوده و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی ، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، صفت سخت و زیان آوری آن ها کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان آوری آن ها حفظ می گردد .
حال مشاغلی که در گروه اول قرار میگیرند و در صورتی که شرایط محیطی به شکل ایده آل خود قرار نگیرد و با تایید کمیته کارشناسان موضوع ماده ۲ آیین نامه اجرایی مشاغل سخت و زیان آور و متعاقباً کمیته استانی موضوع ماده ۸ آیین نامه اجرایی سختی کار به این مشاغل تعلق گرفته و افرادی که به این امور اشتغال داشته باشند می تواننند از مزایای مانند بازنشستگی پیش از موعد استفاده نمایند .
جوشکاری و یا تراشکاری از جمله مشاغلی هستند که در بعضی از کارگاه ها مشمول سختی کار شده و در یعضی از کارگاه های دیگر مشمول سختی کار نمی شوند .
همچنین مشاغل گروه ب مانند غواصی و یا کار در معدن همواره و تحت هر شرایطی به عنوان مشاغل سخت و زیان آور شناسایی می شوند .